Ga naar de inhoud
Home \ Pre-order nieuwe exclusieve wijnen Brunello di Montalcino van Le Chiuse

Pre-order nieuwe exclusieve wijnen Brunello di Montalcino van Le Chiuse

Dit voorjaar halen we een topdomein binnen uit Montalcino: Le Chiuse. Hierdoor kunnen we voor het eerst Brunello di Montalcino, Brunello Riserva en Rosso di Montalcino aanbieden. Ontdek er alles over op deze pagina.

De wijnen van Le Chiuse zijn ondertussen beschikbaar. De pre-order voor de exclusieve wijnen van Le Chiuse is hierbij dus voorbij. Bedankt aan iedereen die in pre-order bestelde! Jullie krijgen of kregen intussen de bestelde wijnen geleverd. Feedback over deze pre-order actie? Stuur een mailtje naar info@enu.be.

Le Chiuse

Montalcino, Toscane

Le Chiuse wijngaard gezien vanop wijndomein
Le Chiuse Brunello di Montalcino logo aan de muur
Le Chiuse Lorenzo Magnelli

ENÙ exclusief verdeler in België

In september 2021 brachten we op rondreis in Italië een bezoek aan het wijndomein Le Chiuse in Montalcino. Op dit prachtdomein werden we hartelijk ontvangen en rondgeleid door Lorenzo Magnelli, huidige generatie wijnmaker en zoon van eigenares Simonetta Valiani. Na degustatie van de wijnen waren we nog meer overtuigd: met dit domein wilden we absoluut samenwerken. Na een lagere opbrengst van jaargang 2017 verdelen wij nu, vanaf 2023, de wijnen en nieuwe jaargangen van Le Chiuse exclusief in België.

De actuele jaargangen Brunello

Brunello di Montalcino 2018

Een zeer interessante jaargang gekenmerkt door een warme zomer met nog wat neerslag in augustus. De maand september was dan weer wat frisser, wat maakt dat de Brunello 2018 uitblinkt in elegantie, frisheid en drinkbaarheid. Je hoeft dus met andere woorden geen jaren te wachten alvorens een fles te openen, de 2018 zal sneller te genieten zijn dan andere meer klassieke, jaargangen.

99 punten – Kerin O’Keefe (November 2022)

94 punten – Decanter (Februari 2023)

Le Chiuse Brunello di Montalcino DOCG bio 2018

Brunello di Montalcino Riserva 2013

2013 was volgens Lorenzo één van de meest klassieke jaargangen die hij in 10 jaar heeft gezien. De lente en de zomer waren eerder fris, gekenmerkt door wat regen, en in september en oktober volgde daarop een een periode met veel zon zonder dat het te warm werd. Het resultaat was dat de druiven zeer laat geoogst werden en een uitzonderlijke lange rijpingsperiode hebben kunnen doorgaan.

100 punten en eerste plaats op ‘Top 50 Italian Wines of 2022’ – Kerin O’Keefe (November 2022)

97 punten – Decanter (Februari 2023)

Le Chiuse Brunello di Montalcino Riserva DOCG Diecianni bio 2013

Ontdek de wijnen van Le Chiuse