Ga naar de inhoud
Home \ Onze wijnbouwers

Onze wijnbouwers

Wijn wordt gemaakt in de wijngaard. Onze producenten delen alvast deze filosofie. Maak kennis met onze wijnbouwers en hun wijnen.

Chionetti

Dogliani, Piemonte

Wijngaard Briccolero van Chionetti op de heuvel San Luigi in Dogliani met Alpen op de achtergrond

Nicola Chionetti zet de traditie van grootvader Quinto verder in Dogliani, bekend voor de Dolcetto druif. Daarnaast maken ze ook elegante Barbera, Nebbiolo en Barolo. De wijnen van Chionetti zijn stuk voor stuk afkomstig van slechts 1 wijngaard.

Direct naar de wijnen

Isolabella della Croce

Monferrato, Piemonte

Wijndomein Isolabella della Croce en omliggende wijngaarden en streek gezien vanuit de lucht

Isolabella della Croce ligt te midden van een uniek amfitheater van wijngaarden gelegen op 500 meter hoogte en omringd door bossen. Het resultaat zijn frisse en minerale witte wijnen en complexe rode wijnen met als belangrijkste druif de Barbera.

Direct naar de wijnen

Terre Bianche

Dolceacqua, Ligurië

Gebouw van wijnproducent Terre Bianche met tuin en druivelaars

Terre Bianche ligt bovenop de heuvels in een hele smalle strook tussen de Ligurische Alpen en de zee. Het domein ligt vlak bij het stadje Dolceacqua, bekend van de unieke wijn Rossese di Dolceacqua.

Direct naar de wijnen

Le Chiuse

Montalcino, Toscane

Le Chiuse wijngaard gezien vanop wijndomein

Le Chiuse is een topdomein uit Montalcino, wereldwijd erg gewild en geprezen voor hun Brunello di Montalcino met bijzonder veel finesse en elegantie. De 24 hectare wijngaarden zijn enkel en alleen aangeplant met Sangiovese Grosso. De wijnen rijpen op traditionele manier, lang en traag.

Direct naar de wijnen

Villa Vallacchio

Chianti Classico, Toscane

Villa Vallacchio is een klein familiebedrijf gelegen in het Chianti Classico gebied. Al vier generaties wordt het bedrijf geleid door vrouwen. Naast wijn maken ze ook uitstekende olijfolie.

Direct naar de wijnen

Daldin

Prosecco Superiore, Veneto

De familie Daldin was één van de eersten die in de jaren ’70 prosecco bottelden in het prestigieuze gebied van de Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene. Drie generaties vrouwen – Lenà, Norma en Alessandra – zetten het domein echt op de kaart.

Direct naar de wijnen

Terra Costantino

Etna, Sicilië

Terra Costantino is een uniek wijndomein op de vulkanische bodem op de zuidoostelijke flank van de Etna op Sicilië. Het wijndomein was het eerste op de Etna met een biologisch certificaat en is op de dag van vandaag nog steeds 100% biologisch.

Direct naar de wijnen

Vigna degli Estensi

Le Marche

Enoloog en wijnmaker Stefano en zijn vrouw Laura besloten 10 jaar terug om het roer volledig om te gooien. Ze verlieten hun toenmalig rustig leven om te verhuizen naar Le Marche, om daar wijn te verbouwen.

Direct naar de wijnen

Marulli

Salento, Puglia

Wijngaard van Azienda Vitivinicola Marulli

Marulli is gelegen in de Salento, de meest zuidelijke streek van Puglia in de hak van de laars. Het domein bestaat uit 20 hectare wijngaarden aangeplant met Verdeca, Chardonnay, Negroamaro en Primitivo.

Direct naar de wijnen